Voetreflexologie

Voetreflexzones

Op de voeten worden alle organen, weefsels, klieren en systemen (bijvoorbeeld lymfesystemen) van het lichaam gereflecteerd.

Door druk uit te oefenen op deze zones worden de betreffende organen gestimuleerd en weer in evenwicht gebracht.

Voetreflexologie bevordert een betere doorbloeding. Afvalstoffen verlaten sneller het lichaam en de weerstand wordt vergroot.

De reflexzonemassage werkt ontspannend, het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd. Lichaam en geest komen weer in balans.

Voetreflexologie kan heel goed preventief gebruikt worden om in balans te blijven.

Voetreflextherapie kan bij stressgerelateerde klachten, hoofdpijn, darm- en hormonale klachten en vermoeidheid uiterst effectief zijn. Hiervoor zijn meestal wel meerdere behandelingen nodig.

De behandeling wordt over het algemeen als prettig en ontspannend ervaren, hoewel er soms ook pijnlijke momenten kunnen zijn. Er kunnen reacties van emotionele aard zijn zoals bijvoorbeeld een gevoel van opluchting, of ook verdriet of blijheid, maar ook lichamelijk, zoals bijvoorbeeld een reinigingsproces van de darmen.

Een behandeling duurt anderhalf uur.

Prijs: 60 euro per behandeling, of 36 euro per 50 minuten. In veel gevallen worden de kosten door uw zorgverzekeraar vergoed.